Régmúlt idők kávéházi estjei élednek újjá

Üdítően friss kezdeményezéssel lépett közönség elé a patinás körúti Radisson Blu Béke Hotel, Budapest.
A Zsolnay Szalon néven indított kulturális programfüzér a régmúlt idők irodalmi kávéházainak hagyományait felelevenítve, egyszerre szolgálja ki a szellem és a test igényeit.

Az eseménynek otthont adó szállodához sok szálon és hosszú ideig kötődő írófejedelem, Móra Ferenc életének izgalmas, kevéssé (vagy egyáltalán nem) ismert részleteit feldolgozó, négy estés sorozattal debütáló sorozat már elsőre közönségmágnesnek bizonyult!

Móra Ferenc és Kalmár Ilona
Móra Ferenc és Kalmár Ilona

A telt ház előtt lezajlott beszélgetés témája Móra és Kalmár Ilona titkolt szerelme volt. A sokáig a történészek és a kutatók előtt is titkolt viszony mélységeibe a család képviseletében Vészits Andrea, az író dédunokája, a Móra Múzeum szakértőjeként Kovács-Krassói Anikó és Medgyesi Konstantin, míg a helyszín és a történeti-történelmi környezet bemutatásában Saly Noémi volt a hallgatók segítségére.

Az előadást kísérő, azt néha félbe is szakító közönségreakciók lakmuszpapírként jelezték a kitűnő hangulatot!

Zsolnay Irodalmi Szalon a Radisson Blu Hotel Béke Budapest épületében

A számos korhű dokumentumot, fotót és visszaemlékezést is felvonultató előadás sikerének láttán garantáltnak látjuk a sorozat következő estjeinek teltházát. Érdemes lehet már most gondoskodni a helyfoglalásról!

A jól megválasztott téma, a felkészült előadók és a pompás helyszín mellett akár másodhegedűs is lehetett volna a vendéglátás. Nem tudott az lenni… Bechmann György cukrászremekei, a finom kávék és italok már érkezéskor magasra helyezték a lécet, illetve a minőségi elvárásokat.

Bechmann György sütemény csodái a Zsolnay Irodalmi Szalon kínálatában. Rendezvény Magazin 2019.

Igényes program.  Elegáns helyszín. Nívós gasztronómiai kínálat. Mindez a mozijegyárakkal összevethető árú belépők mellett? Igencsak vonzó kombináció….

Találkozunk szeptember 26-án a Zsolnay Szalonban?

 

Zsolnay Kávéház Facebook oldala: https://www.facebook.com/zsolnaycafe/

Az esemény a Facebook-on: https://www.facebook.com/events/384523882228359/

Jegyfoglalás:  http://bit.ly/ZsolnayArtSalon_MoraEstek_Jegyfoglalas

A Zsolnay Irodalmi Szalon következő programjai
A Zsolnay Irodalmi Szalon következő programjai

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .