Startol a hazai fesztiválszezon: Sopron urbán fesztivállal nyitja a sort

Április végén igazi különlegességgel indul a 2023-as fesztiválszezon. A hűség városa egy új formátumú programsorozattal nyitja meg a hazai események sorát! Az első SopronFest valódi kulturális csemegének ígérkezik. Az egyhetes urbán fesztivál április 22-30. között több helyszínen koncertekkel, neves előadókkal, sokszínű kulturális programmal várja a látogatókat.

Idén először új típusú, az egész várost megmozgató fesztivált rendeznek Sopronban április 22-30. között. A SopronFesten koncertek, kiállítások, színházi előadások, irodalmi estek közel 20 helyszínen várják majd az érdeklődőket ikonikus soproni klubokban, hangulatos kávézókban és éttermekben, történelmi épületekben és szabadtéren. Felvonulnak a hazai könnyűzene ismert előadói. Koncertezik például Azahriah, Beton.Hofi, Quimby és Majka, a gasztronómiai kínálatot pedig ismert séfek erősítik.

Sopron vonattal és autóval is már közel két óra alatt elérhető Budapestről, ezért a szervezők egynapos kirándulásra is várják a látogatókat. Az egyhetes urbán fesztivált azonban leginkább azok tudják majd kihasználni, akik több napra érkeznek, és ennek megfelelően a helyi szálláshelyek is készülnek az eseményre. Sopron egyik legnagyobb szállodájában, a tavaly felújított és újranyitott Fagus Hotelben is várják a vendégeket. Gelecsényi Irén, a szálloda igazgatója elmondta, hogy a fesztivál hetére megnövekedett érdeklődést tapasztalnak, a SopronFest hétvégéjére pedig a foglalások száma is megugrott.

Mint a soproni régió turizmusának fejlesztése iránt elkötelezett turisztikai szereplő, a Fagus Hotel fontosnak tartja, hogy programhelyszínként is részese legyen az eseményeknek. A szálloda a fesztivál hétvégéjén így street food, grill- és fröccsterasszal, valamint különböző zenei előadásokkal várja a vendégeket, akik néhány perces sétával a nagyszínpadot is könnyen elérhetik, ahol olyan fellépők követik egymást, mint a Wellhello, a Halott Pénz, a Valmar vagy a Tankcsapda. Akik pedig szívesen ismerik meg Sopron és a környék nevezetességeit, vezetett túrákon vehetnek részt, Trabanttal járhatják be a rendszerváltás legfontosabb helyszíneit, vagy sétálhatnak a Soproni Egyetem százéves botanikus kertjében.

###

Fagus Hotel Conference & Spa****

A Fagus Hotel Conference & Spa Sopron legnagyobb, 144 szobás, hazai és nemzetközi ízeket, helyi borokat kínáló étteremmel, két bárral, egy úszómedencével, élménymedencével gyermekmedencével, egyedülálló spa- és szaunavilággal rendelkező szállodája. A Lövérek ölelésében elhelyezkedő komplexum a régió turizmusának fontos szereplőjeként a legmodernebb audiovizuális technikával felszerelt konferenciatermekkel is rendelkezik.

www.fagushotel.hu | Facebook | Instagram

Adventor Hotels

Az Adventor Hotels célja és hitvallása, hogy szállodaüzemeltető és ingatlanfejlesztő cégként minőségi és folyamatosan megújuló szálloda portfóliójával egyedi értéket és szolgáltatáspalettát kínáljon a Magyarországon pihenni és kikapcsolódni vágyóknak. A portfólió jelenlegi szállodái: a bükfürdői Greenfield Hotel Golf & Spa, a keszthelyi Hotel Sirius, valamint a soproni Fagus Hotel Conference & Spa.

www.adventorhotels.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .