Jön a jubileumi, 10. Whisky Show!

10. Whisky Show 2021 – Whisky & Fine Spirits

Prémium párlatok kétnapos ünnepe

időpont: 2021. november 6-7-én (mindkét nap 14:00-tól 21:00-ig tart a rendezvény)

helyszín: Corinthia Hotel Budapest, 1073 Bp. Erzsébet körút 43.

Immár tizedik alkalommal találkoznak a nemzetközi whisky- és párlatkultúra jeles képviselői idén novemberben a Whisky Show kétnapos rendezvényén. A nemzetközileg is elismert budapesti Whisky Show-n Írországtól Japánig, Skóciától Tajvanig, Németországtól Franciaországon át az USA-ig számtalan kiállító teszi tiszteletét. A rendezvény már messze túlmutat az aranyló whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatok is kiállításra, illetve kóstolóra kerülnek.

10, jubileumi Whisky Show a Corinthia Hotel Budapest rendezvénytermeiben. Rendezvény Magazin 2021.
Prémium párlatok testközelből

Fontos kiemelni, hogy az exkluzív rendezvény már csak a nevében szól csupán a „uisge beatha”-ról, ami gael nyelven annyit tesz: az „élet vize”, vagyis whisky.

A Whisky Show kiváló alkalmat nyújt arra, hogy a párlatok kétnapos ünnepén közelebbről is megismerkedjünk a különféle prémium és szuperprémium italokkal.

Például az illatos almából készült calvadosokkal, a Casterede armagnacokkal, amelyek fenséges ízvilágukkal szinte a szemünk elé idézik azokat a francia domboldalakon érő, egészséges, dús szőlőszemeket, amelyekből ezek a zamatos párlatok készülnek.  De kóstolhatunk a rendezvényen olyan cognacokat is, amelyek igen koros páraltok keveréke, és kizárólag a Grand Champagne régió szőlőszemeiből készülnek.

A reneszánszukat élő ginek évek óta kitüntetett szerepet kapnak a rendezvényen: a bartenderek ilyenkor alig győzik keverni az ízletes koktélokat, gin&tonic alkotásokat. Az idén is több tucat prémium gint kóstolhatnak az érdeklődők.

A rumok kedvelői is bátran jöjjenek a Whisky Show-ra, hisz kedvenc párlataikból egy igazi arzenál fogadja majd őket a francia stílusú rum-különlegességeitől a spanyol és angol stílusú rumcsodákig.  A WhiskyNet standján pedig különleges dél-amerikai párlatok (tequila, mezcal, stb.) is várják az érdeklődőket.

Változatos programok

Mint minden évben, az idén is színes programdömping várja a látogatókat több helyszínen is (WhiskyNet-terem, Bálterem, Masterclass termek, stb.). Lesz Whiskykoktél-verseny, és jönnek az elmaradhatatlan skót dudások is. A Whisky Casino is biztosan sokakat fog vonzani idén is, minként a Masterclasses (ültetett kóstolók) előadások is.

10, jubileumi Whisky Show a Corinthia Hotel Budapest rendezvénytermeiben. Rendezvény Magazin 2021.

Párlatkóstolók – Masterclassok – Ismerj meg új ízeket!

Mint minden évben, idén is több gyártó és lepárló képviselője, lepárlómestere tart ültetett kóstolókat, amelyekre elővételben lehet jegyet vásárolni. A szemináriumokon 5-6 tételt lehet kóstolni, egy informatív előadás keretében, így az érdeklődők a profi előadók segítségével párlattudásukat is pallérozhatják.

Prémium párlatok testközelből! Töltsd velünk a hétvégéd!

FIGYELEM: Részvételhez védettségi igazolvány KÖTELEZŐ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .