Szüreti Gördülő Dűlők 2019.

2019. szeptember 21-én az aktív kikapcsolódásé a főszerep a Villányi borvidéken. A borvidéki településekre e napon szeretettel várjuk a sport, a kultúra, a gasztronómia és a bor szerelmeseit, hogy három túránk közül választva megismerjék Tenkes-hegyi pincéinket, helyi termékeinket, értékeinket, műemléki pincéinket, a Villányi-hegység dűlőit és természetesen borainkat.

A Villány és Siklós közötti élménybringatúra idén két távon 20-, illetve 25 km-en teljesíthető. A frissítőpontokon a borvidéki gasztronómia és a helyi termékek egy kisebb szeletével ismerkednek a vendégek. Az útközbeni fáradtságot enyhítik a HMJ Pincészet-, GERE & SCHUBERT Pincészet-, Tóth Pince-, Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet-, Günzer Tamás Pincészete és a Mokos Családi Pincészet kiváló borai. A borok mellett házi szörpök és gyümölcslevek enyhítik a szomjúságot. Finom falatokból sem szenvedünk hiányt, a Tóth Pince isteni házi kelt kiflije és házi tallérja, a Trinitás Sajtműhely sajttálja és túrótortája, a Vaj Bisztró házi készítésű harapnivalói mellett minden állomáson finomabbnál finomabb sós és édes harapni valókat kóstolhatunk. A befutónál a Siklósi Várban új közösségi bisztróborunkból a REDy-ből adunk kóstolót. Az érdeklődőknek kerékpár kölcsönzési lehetőséget is biztosítunk a Rent Bike Villány jóvoltából.

Részletes program: https://villanyiborvidek.hu/hu/programok/1630_szureti-gordulo-dulok—elmenybringatura-20km–25km

A Tenkes Pikniken a Siklós feletti hegyoldal pincéi tárják szélesre kapuikat. A gyalogtúra a Siklósi várból indul, amely oda-vissza 10 km.  A Gergen Birtok-, Grócz Pincészet-, Rubintos Pince-, Kalmár Pince és a Vineas Tenkes Pincészet boraikon kívül házi falatkáikkal és speciális, helyi gasztronómiai hagyományokat őrző étel- és italajánlataikkal várják a vendégeket.

Részletes program: https://villanyiborvidek.hu/hu/programok/1629_szureti-gordulo-dulok—tenkes-piknik

A túra résztvevői meglátogathatják a Siklósi Várat, valamint 20%-os kedvezményes belépésre jogosultak a Siklósi Thermal Spa-ba 2019.09.21-22. között (karszalag felmutatásával).

A program a Villány-Siklósi Borút Egyesület, a Siklósi Turisztikai Egyesület és a Tenkes Mountain Bike Egyesület közös szervezésében valósul meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .