Debreceni Virágkarnevál 2022.

Egy teljes héten keresztül vibrált Debrecen városa: ingyenes művészeti programok, kiállítások, crossover produkciók, könnyű- és komolyzenei koncertek, táncbemutatók, kézműves sörök fesztiválja, növényvásár, gyermekfesztivál, nemzetközi virágkötészeti verseny és rengeteg virág várta a látogatókat.

A leglátványosabb programon, az augusztus 20-ai karneváli menetben hazai és külföldi tánccsoportok, zenekarok, fantasztikus jelmezekben felvonuló előadók – firenzei zászlóforgatók, cyberpunk időutazók, spanyol naptáncosok, koreai legyezőmesterek – és természetesen a virágkocsikompozíciók parádéztak, összesen 1.400-an a négy kilométeres távon. Több mint 40.000 ember követte őket figyelemmel a lelátókon és az útvonal mentén elhelyezett kordonok mellett, továbbá több százezren figyelték az eseményeket televízióban, rádión vagy online.

Debreceni Virágkarnevál 2022. Rendezvény Magazin 2022.

Többen voltak kíváncsiak az idei virágkarneváli hétre, mint valaha

Az idei Virágkarnevál hangulatában is megújult: a helyi lakosság a régió és az ország különböző pontjairól érkező, igényes, minőségi szórakozásra vágyó kisebb és nagyobb gyerekes családok, a fiatal, érdeklődő párok és baráti társaságok, továbbá a nyitott, örökfiatal idősebb korosztály közösen töltötték meg a tereket élettel.

Az egyik legnépszerűbb programnak a hazai kézműves söröket is felvonultató Nagyerdei Sörkert | Beer by Lake mutatkozott, mely 36.000 látogatót számlált. A Dósa nádor téren egy ecuadori zenekar kubai zenéire rögtönzött salsa esttel búcsúztak belvárosi zenés estek, melyeken több mint 5.000-en vettek részt az egy hét alatt. Az egyik legszebb program címet a Világok virága nevet viselő rózsaültetés kapta, melyen a városba érkező külföldi művészeti csoportokkal közösen ültették be a Székelyek parkját az összetartozást és a nemzetek közötti békét szimbolizálva. A legnagyobb rendezvényeknek a Kossuth téri koncertek bizonyultak, ahol minden este teltház előtt játszottak a fellépők: többek között a Punnany Massif, a Magashegyi Underground, Fenyő Miki és Horváth Tamás. Szombaton az István, a király – A rock koncert is hatalmas sikert aratott Feke Pál rendezésében és szereplésével, legalább 10.000-en hallgatták a már jól ismert számokat. Népszerű eseményként debütált az első alkalommal megrendezett BOTANICA is, mely növényvásárt, növénygondozás és környezetvédelem témájú előadásokat, továbbá az I. Nemzetközi Virágkötészeti Versenyt is megmutatta a közönségnek.

Hatalmas örömmel tölt el minket az, hogy rengetegen érkeztek Debrecenbe ezen a héten, és minden nap élvezet volt járni-kelni a városban, hiszen több ponton attrakció fogadta az ide érkezőket. Nagyon fontos volt számunkra az, hogy olyan programokat kínáljunk, melyekben sokan megtalálhatják a számukra értékes időtöltést. – mondta Mészáros Réka a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A virágkocsik egy része Nagyváradon és Bihar megyei településeken kerülnek bemutatásra. Míg néhány virágkompozíció bontása már ezekben a percekben is zajlik a műhelyben. Elkezdődött a félmillió dália és egyéb vágott virág leszedése a szobrokról. Az élővirágok mellett, csupa természetes növény és anyag került felhasználásra: többek között kukorica levél, júdáspénz virág, bőrlevél, sóvirág, rózsaszirmok és rengeteg egyéb szárított virág, különféle tollak, melyek az alkotásokat borították. Az alkotók – művészek, virágkötők, statikusok, kivitelezők és diákok – több hónapot dolgoztak, míg a tervekből tapintható alkotások készültek. Munkáikkal együtt teljes az augusztus 20-ai ünnepség.

Debreceni Virágkarnevál 2022. Rendezvény Magazin 2022.

Nem tűnt el nyomtalanul Debrecenből a Metal-Sheet Kft. támogatásával létrejövő Virágkarnevál: augusztus 31-éig még szivárvány színű ernyők alatt sétálhat a látogató a belvárosban, vagy gyönyörködhet a több helyen is megtalálható virágoszlopokban, és parkokba rejtett nyulat formáló futónövényekben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .