Idén is folytatódik a Borbarangolás Badacsonyban

A nyári főszezon után a Badacsonyi borvidék továbbra is nyitva van. Egész évben szeretettel várja a vendégeket izgalmas programokkal, kiváló szálláshelyekkel és finom borokkal.

Mert enni jó, badacsonyi borokat kóstolni nagyon jó, és valljuk be: utazni is jó!

De még jobb, ha ezt a hármat együtt tesszük. Ezt a célt szolgálja az idén már tizennegyedik alkalommal megrendezésre kerülő, november 12-én induló hagyományossá vált programsorozat, a Borbarangolás.

A 2007 óta a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület által, illetve a borvidék borászainak közreműködésével rendszeresen megrendezett eseménysorozat keretén belül novembertől egészen 2023. május végéig, 22 szombaton át összesen 15 helyszínen, közel 100 kiváló badacsonyi bort ízlelhetnek meg a borszeretők. Az estéket pedig a különleges gasztronómiai élmények mellett zenés és kulturális programok teszik még felejthetetlenebbé.

Badacsonyi Borbarangolás. Borvacsorák 2023. HOL Magazin 2022.

„Hatalmas érdeklődés övezte múlt évben a Hableány éttermet. Idén is örömmel csatlakoztunk a badacsonyi összefogás eredményeként létrejött kezdeményezéshez. A Borbarangolás jó alkalmat biztosít számunkra, hogy kicsit bemutassuk az ételeken és a hozzájuk kínált borokon keresztül az étterem filozófiáját és küldetését. Idén izgalmas, magyar és nemzetközi halakat bemutató menüt fogunk összeállítani, amelyben a fogas mellett langusztin is szerepel.” – mondta Györke Márton a Hableány részéről.

Az évek folyamán egyre népszerűbbé vált Borbarangolás célja már a kezdetektől fogva változatlan:

a borokra építve megmutatni az elképesztően izgalmas Badacsonyi borvidék nevezetességeit, melynek természeti- és borkészítő adottságai nemzetközi szinten is egyedülállóak. És nem utolsó sorban felhívni arra is a figyelmet, hogy Badacsony és környéke bármilyen időszakban vonzó úti cél! A borvidék ugyanannyi élményt tud nyújtani a többi évszakban is, mint a nyári időszakban. Sőt, bizonyos szempontból a maga nyugalmával és ezer színében pompázó látnivalóival az őszi, téli és tavaszi napfényben fürdőző merengő arcával még csodálatosabb és meghittebb tud lenni.

„A rendezvénysorozat programjain keresztül az összetartozást és az egész borvidék erősségét hivatott bemutatni. Kiváló alkalmat biztosít a látogatóknak, hogy olyan helyeket és borászatokat is felfedezzenek, amik kicsit távolabbra esnek – mint például a mi esetünkben is – a központtól. Mi egy különleges meglepetéssel is készülünk. Premierként bemutatjuk az első pét-nat-unkat, azaz a legrégebbi eljárással készített pezsgőnket, amiből csupán 150 palack készült.” – nyilatkozta Sipos Balázs Tihamér, a 7 hektáron gazdálkodó Sipos Borház tulajdonosa.

„A több helyszínt felölelő programsorozat azt a célt is szolgálja, hogy a szállásadóknak sikerüljön megtölteniük szezonon kívül is a helyeiket. A Borbarangolás, a többi eseményhez hasonlóan hozzájárul egy sikeres borvidék működtetéséhez. Nagyon jó hangulatú csapatokkal lehet találkozni ezeken a hétvégeken. A Borbarangolás egy igazán fiatalos és lendületes program.” – méltatta a rendezvényt a 24 éve a borvidéken borászkodó Váli Péter, a VáliBor Pincészet tulajdonosa.

„A programsorozat minden alkalommal tud valami egyedit és megismételhetetlent kínálni a vendégeknek. Idén másodjára csatlakozunk. Bízunk benne, hogy az elmúlt év sikeréhez hasonlóan ebben az évben is remek hangulat fogja övezni a rendezvényt. Már most, anélkül hogy kiküldtük volna a meghívókat, többen is érdeklődtek és jelentkeztek a programjainkra. Mindig nagy öröm új és régi vendégekkel találkozni. Erre a Borbarangolás egy jó alkalom.” – nyilatkozta Edegger Martin Georg, a 2000-ben alapított Edegger Pincészet tulajdonosa.

Ha teljes élményre vágynak, a jóízű borvacsora után töltsék a hétvégét a régióban.

Pihenjenek meg a környék igényes szálláshelyein, és kapcsolódjanak ki a változatos programok valamelyikén. A Badacsony központjában lévő Hotel Bonvino és a Hotel Halászkert, valamint a szálláshely-fejlesztési pályázatnak köszönhetően a számtalan megújult vendégház és apartman mindenkit tárt kapukkal fogad. Jöjjenek és élvezzék ki az ősztől tavaszig tartó időszakban is a festői szépségű táj hangulatát és pihenjék ki a mindennapok fáradalmait!

A Borbarangolás állomásairól, időpontjairól és programjairól ITT tájékozódhatnak az érdeklődők.
A rendezvény Facebook oldalán pedig ITT.

 

További információ:
Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület -Tourinform Badacsony
06 87/531-013
badacsonytomaj@tourinform.hu
www.badacsony.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .