Az online térbe költözik a Zöldülők Vására

A Felelős Gasztrohős Alapítvány  és Nagy Réka (Ökoanyu magazin) által szervezett, környezettudatos háztartási termékeket bemutató vásár egy hétre az otthonunkba költözik. A vírushelyzetre reagálva a szervezők az online térbe helyezik az eseményt június 2. és június 7. között.

A Zöldülők Vásárának célja,

hogy összekösse a tudatos életmód iránt érdeklődőket a környezetbarát termékek gyártóival, forgalmazóival. A zöld életmódról, fenntarthatóságról egyre több információ található és hallható mind az online, mind az offline térben, ezeket hallgatva, olvasva pedig rengeteg kérdés felmerülhet az emberben. Hogyan érdemes mosni a mosható pelenkát? A bőrömnek is jobb, ha szappant használok, vagy csak a környezetünknek? Mire érdemes figyelni, ha élelmiszert vásárolok? A szervezők célja, ahogy az offline vásárokkal is, ezen kérdések megválaszolása, a környezettudatos életmód iránt érdeklődők segítése.

“Tavaszra két vásárt is terveztünk; egyet Budapestre, egyet pedig Pécsre, a vírushelyzet azonban keresztülhúzta a számításainkat. A karantén alatt azonban azt tapasztaltuk, hogy egyre többen kezdenek el érdeklődni a tudatosabb életmód iránt, melyet külföldi kutatások, és saját minikutatásunk eddigi eredményei is alátámasztanak. Ezért döntöttünk úgy, hogy megpróbáljuk átültetni a Zöldülők Vásárának koncepcióját az online felületekre, és segítjük a hazai kisvállalkozókat, valamint információt, segítséget nyújtunk a zöld életmód iránt érdeklődőknek.” – mondta el Szabó Eszter, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs munkatársa.

“Sajnáltuk, hogy az esményünk nem tud hagyományos módon megvalósulni, de úgy gondoltuk, kihasználjuk a technika adta lehetőségeket, hogy támogassuk azokat, akik nyitottak a változásra. Reméljük, ha kicsit más módon is, mint amit eddig megszokhattunk, sokan találkozhatunk az online térben, hogy segítsük, kísérjük, meghallgassuk egymást.” – mondta el Nagy Réka az esemény társszervezője.

A szervezők,

ahogy az eddigi Zöldülők Vásárán, most is fontosnak tartják, hogy a rendezvény szemléletformáló jellege is megmaradjon, ezért a “kiállítók” virtuális bemutatkozása mellett rövid előadásokkal, kerekasztal beszélgetésekkel is készülnek, valamint a szervezők lehetőséget adnak majd a nézőknek is, hogy feltegyék kérdéseiket.

Az egy hetes esemény témái és az élő bejelentkezések pontos időpontjai:

Június 2. 17 óra: Természetes kozmetikumok

Előadó: Ökoanyu

Kiállítók: Nagora Manufaktúra, L. A. Signature, Grapoila, Julka – A Zero Waste Webshop

Június 3. 17 óra: #vegyélhazait – de hogyan add el? | Kerekasztal beszélgetés Nagy Réka, Ökoanyuval és meghívott vendégeivel

Június 4. 17 óra: Környezetbarát babaápolás, gyermeknevelés

Előadó: Horvátth Saci, a Felelős Gasztrohős alapítója

Kiállítók: REpelus, Féltucat, Nagora Manufaktúra, 3ME mosható pelenkák és betétek, varázspalló

Június 5. 17 óra: Zero Waste termékek

Beszélgetés a Talpalatnyi történetek szerzőivel, Dórival és Edvárddal

“Kiállítók”: Shamo bags,  BogBag, Lencsi Zero Waste, Julka – A Zero Waste Webshop

Június 6. 17 óra: Termelői finomságok

Előadó: Szabó Eszti, a Felelős Gasztrohős kommunikációs munkatársa

“Kiállítók”: Borbolya, Mislenyi Ízműhely, Grapoila

Június 7. 17 óra: Komposztálás kint és bent | tippek, trükkök, jó tanácsok

Szakértők: Kármán Era, a Etyeki Szatyor vezetője, Pancsa Emese, a Compocity TM megálmodója

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt az eseményre! További információk a Zöldülők Vására | Online Edition Facebook eseményében!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .