V. KÉKNYELŰ PIKNIK

2023. május 13-án, szombaton ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Balaton-felvidék legszebb tavaszi boros fesztiválja vagy “fesztelen eseménye”, a Kéknyelű Piknik. A Badacsonyi borvidék szívében, Káptalantóti mellett, az Istvándy Ligetben várja újra a bor, a gasztronómia és a Balaton szerelmeseit az Istvándy család. Az eseményen több, mint 10 badacsonyi pincészet települ ki, így közel 30 féle Kéknyelű tételt lehet kóstolnia a résztvevőknek, valamint a jegyár egy BBQ gasztroélményt is magába foglal a Tütü Gasztrobusz jóvoltából. A piknik idén is teret ad egy kis edukációnak – mesterkurzusok keretén belül szó lesz a Kéknyelű védjegy és az Ízbank koncepciójáról. Valamint egy sokakat foglalkoztató kérdés kerül terítékre; honnan szerezzük be a balatoni halat otthonra? A Kéknyelű és a hal párosa, Kéknyelű a legjobb balatoni “HALBOR”.

V. Kéknyelű Piknik Istvándy Liget Káptalantóti. Rendezvény Magazin 2023.
Istvándy Liget Káptalantóti
A gasztro élményben is szerepet kap a BALATONI HAL!

A kulináris élményekről a Tütü Gasztrobusz gondoskodik; húsos BBQ-, vegetáriánus ételekkel készülnek és persze a balatoni hal is terítékre kerül. Az édes élet kiegészítője a Kakasbonbon Csokoládé Manufaktúra kreálmányai lesznek, melyek kifejezetten az Istvándy Drágakő és Kékderű tételeihez készülnek.

V. Kéknyelű Piknik Istvándy Liget Káptalantóti. Rendezvény Magazin 2023.

A kóstolót két mesterkurzus kíséri. Elsőként Hermann Tamás talajtani kutató és Istvándy Gergely beszélget a Kéknyelű ÍZBANK 2023-ban öt kiválasztott tételéről, valamint a Kéknyelű VÉDJEGY koncepcióját közösen mutatják be a vendégeknek és szakmabelieknek. A második mesterkurzuson a Kéknyelű és a balatoni hal gasztronómiában elfoglalt szerepéről beszélget Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Tüü Péter balatoni kötődésű, kétszeres magyar sommelier bajnok (Laurel Budapest étterem). HISSZÜK, HOGY A KÉKNYELŰ A LEGJOBB BALATONI “HALBOR” A GASZTRONÓMIÁBAN.

A helyszín a Káptalantóti zöldellő határában található, csodálatos Istvándy Liget egy meghitt, intim oázisa, melynek elsődleges funkciója, hogy méltó helyet adjon nagyobb baráti és családi ünnepeknek. Meseszép természetközeli helyszíne a badacsonyi Kéknyelű boroknak.

V. Kéknyelű Piknik Istvándy Liget Káptalantóti. GasztroMagazin 2023.
Istvándy Liget Káptalantóti

A rendezvény kísérőprogramja a Dj a Ligetben, a naplementéhez Dj Ernő Piaf keveri majd a zenét. Az este a Kéknyelű After Party-val folytatódik 21 órától a badacsonyi Istvándy Bor Műhelyben.

Továbbá kitelepül a Drágakő Badacsony stílusos és elegáns ajándék tárgyaival, Varga Viktória magyar ruha kollekció kerülnek kiállításra. A kávékülönlegességekről Bisztrónyúl Guruló kávézó gondoskodik. Az esemény alatt pedig a Balaton-felvidék legszebb tájfotói kerülnek vetítésre, Orbán Péter fotográfus válogatott alkotásaiból.

Piknik menü és a jegy tartalma:

Előétel: Szőlőlevélbe tekert balatoni pontyragu vajas, citromos mártással
Főétel: Ínyenc szendvics:Kovászolt Búzalelke buci BBQ sertéstarja, sült savanyított káposzta, orosz dresszing és hónapos retek
BBQ csirkemell paradicsomos lekváros zöldsalátával, újhagymával és friss sajttal

Desszert: Kéknyelű BONBON

Több, mint 10 badacsonyi borászat 30 féle kéknyelű tételének kóstolása
Mesterkurzusokon való részvétel

V. Kéknyelű Piknik Istvándy Liget Káptalantóti. Rendezvény Magazin 2023.

A résztvevő pincészetek:

Borbély Pincészet
Váli Pincészet
Fata Pince
Éliás Pincészet
Jakab Pince
Szászi Birtok
Edvi Illés
Istvándy Pincészet
Laposa Birtok
Tölgyesi Pince
Csendes Dűlő
Sabar Borház
Földi Bálint
Skizo Borház
Málik
Négy 80
Németh Pince
Szabó

Időpont: 2023. május 13. 15:00-20:00 óráig

V. Kéknyelű Piknik Istvándy Liget Káptalantóti. Rendezvény Magazin 2023.

Jegyek:

A sétálókóstoló és gasztroélmény ára 18.900 Ft, mely tartalmaz 1 adag BBQ tálat,  1 Kéknyelű bonbont, valamint több, mint 30 féle Kéknyelű bor kóstolását a készlet erejéig.

A jegyek ezen a linken vásárolhatóak meg: https://tixa.hu/keknyelupiknik2023

(A jegy vásárlásakor a Tixa.hu rendszere kezelési költséget számol fel.)

Rossz idő esetén a rendezvényt elcsúsztatjuk, a jegyeket nem áll módunkban visszatéríteni!

Esőnap: június 17. szombat

További információ: ISTVÁNDY BIRTOK / Badacsony – http://www.istvandy.hu

###

Az Istvándy és a Kéknyelű

„Találkozzunk! Nincs is jobb alkalom erre, mint májusban az orgona és az akác virágzása idején egy kicsit fellélegzünk, és végre kóstolhatjuk a kéknyelű bortermelők keze munkájának gyümölcsét, az izgalmas Badacsony kék aranyát. Május 13-án ezért gyűlünk össze, hogy megmutassuk a kéknyelű iránti elköteleződésünket. A kéknyelű iránti tisztelet és a benne lelt öröm egy nem mindennapi közös kötelék, amely összefűz minket” – mondta Istvándy Gergely, a káptalantóti Istvándy Borműhely, az esemény ötlet és házigazdája.

V. Kéknyelű Piknik Istvándy Liget Káptalantóti. Rendezvény Magazin 2023.
Istvándy Gergely
“Mi a Kéknyelűben hiszünk…

A 3 hektár Kéknyelű ültetvénnyel rendelkező Istvándy pincészet jövőjét a Kéknyelű szőlőfajtában látja, amely az egész világon kizárólag a Badacsonyi borvidék dűlőin terem. Családunk kezdetektől közreműködött ennek a legendás magyar fajtának újjászületésében.

Istvándy Kék Korszak: Több mint 20 éve a Kéknyelű fajta mellett köteleztük el magunkat. Az egyedülálló Kéknyelű Pezsgőt 2012-ben először a világon mi hoztuk forgalomba és mutattuk be a nagyközönség számára. Szeretnénk felfedezni a Kéknyelű titkait, mellyel új távlatokat nyithatunk a borvidék számára.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .