Rendezvények sikeres italaként is ajánljuk!

Ugyan hazánkban az alkoholmentes sör már jó ideje reneszánszát éli, az alkoholt nem tartalmazó koktélalapanyagok egyelőre kevésbé lopták be magukat a köztudatba. Augusztus végétől viszont hozzánk is megérkezik a Fluére alkoholmentes párlat – a józansághoz meggyőződésből vagy egészségügyi okokból ragaszkodó, esetleg azt kényszerből választók legnagyobb örömére. A Coca-Cola HBC Magyarország által forgalmazott ital alapjaiban rengeti majd meg nyár végétől a mocktailok világát.

Az esti buli után sofőrséget vállalók is gyakran szívesen koccintanának egy jóízűt, de lehetőségeik mindeddig korlátozottak voltak, ha csak nem üdítővel vagy alkoholmentes sörrel csatlakoztak a mulatsághoz. Az igazi koktélélményről mostantól viszont nekik sem kell lemondaniuk! Az úgynevezett mocktailok alkoholmentes italkompozíciók azoknak, akik az alkoholos koktélok ízélményére vágynak, de vagy nem szeretik az alkoholt, vagy éppen nem tehetik meg, hogy alkoholt fogyasszanak. A mocktailok fő összetevői az alkoholmentes párlatok, amelyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek szerte a világban. Hogy ezeket mi különbözteti meg az üdítőktől? Elsődlegesen sajátos előállítási módjuk, a desztillálás: ennek köszönhetően az egyéb alkoholmentes italoktól teljesen eltérő, összetett az ízviláguk, ami inkább a röviditalokra emlékeztet. Így azok is élvezhetik a finom, fűszeres italok – például a gin – ízét, akik nem kívánnak alkoholt fogyasztani.

A Coca Cola új alkoholmentes párlata, a Fleúre nevű ún mocktail. GasztroMagazin 2019.
Felpezsdít és kísérletezésre bátorít a Fluére alkoholmentes párlat
Az alkoholmentes párlatok

egyik híres, külföldön már népszerű képviselőjét augusztus végétől a hazai bárokban, hotelekben és éttermekben is forgalmazza a Coca-Cola HBC Magyarország. A Fluére-ben a boróka, a levendula, a koriander és a citrusok alkotnak sajátos ízharmóniát, ami kiválóan helyettesíti a gin karakteres jegyeit. A Fluére-t egy rendkívül összetett, nagy szakértelmet igénylő, innovatív gyártási eljárás teszi egyedivé, ami leginkább a parfümök lepárlásához hasonlít. Egy rézüstben külön-külön desztillálják az összetevőket, az illóolajokat késztermékké alakítják, majd a házasítás technikájával alkotják meg a tökéletes, végleges ízt, kiegyensúlyozva az egyes ízjegyeket.

A Fluére

-ből tökéletes „gin-tonik” készülhet – természetesen a gin alkoholtartalma nélkül. A fűszeres ital egyéb keserű és édes koktéloknak is remek hozzávalója lehet, nem véletlenül nyerte el már a bartenderek tetszését világszerte.

„A Fluére egy prémium minőséget képviselő alkoholmentes párlat, amely elegáns, kifinomult megjelenésű üvegéről is felismerhető. A Fluére és az általa létrehozott új kategória felpezsdíti majd az alkoholmentes italok világát, miközben kísérletezésre bátorítja a bartendereket. Egyszóval forradalmasítja majd a mocktailokat.” – mondta el Vajda Márton, a Coca-Cola HBC Magyarország alkoholos portfóliójának vezetője. A Fluére-rel a Coca-Cola HBC Magyarország egy sajátos réteget célzott meg: azokat az egészségtudatos embereket, akik nem szeretnének semmit sem feladni a luxusból, az élvezetekből és a szórakozásból, de felelősen gondolkoznak, és kitartanak az alkoholmentes életmód mellett.

A Fluére bemutató videója https://youtu.be/dQiNQGk6ZmM

 

 ###

A Coca-Cola HBC

A Coca-Cola HBC a The Coca-Cola Company egyik vezető palackozója, amely több mint 2 milliárd rekesz italt értékesít évente. A vállalatcsoport több földrészen, 28 országban van jelen és több mint 600 millió fogyasztót szolgál ki termékeivel. A Coca-Cola HBC rendkívül széles és sokszínű portfólióval rendelkezik, amelyben elsősorban alkoholmentes italok szerepelnek, azonnal fogyasztható szénsavas üdítőitalok, gyümölcslevek, energiaitalok, teák és kávék. A Coca-Cola HBC elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, amely egyformán hoz létre üzleti és társadalmi értéket. A vállalat ezért olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek a fogyasztói elvárásoknak, nyitott, befogadó munkahelyi környezetet tart fenn, óvja a környezetet, és hozzájárul a helyi közösségek társadalmi-gazdasági fejlődéséhez. A Coca-Cola HBC 2008 óta szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Indexen, a globális és európai indexeken az utóbbi öt évben rendre a legfenntarthatóbb módon működő vállalatok közzé sorolták. A Coca-Cola HBC a FTSE4Good Indexen is szerepel “AAA”-as besorolással, az MSCI ESG indexen “A” értékeléssel, a vállalatot elismerte a CDP, a Sustainalytics és a Vigeo is.  A Coca-Cola HBC a Londoni Értéktőzsde prémium kategóriás részvénykibocsátója (LSE: CCH), a részvényeit az Athéni Értéktőzsdén is jegyzik (ATHEX: EEE). További információ: http://www.coca-colahellenic.com.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .